Egyházmegyei vendégség

exorcistpriest.jpgKumár Lehel püspök meglátogatta városunk érseki palotáját – közkedvelt nevén a “jászolt” – ahol gyermeklánccal köszöntötték, majd közös imát mondtak el az Internet bukásáért és a feudális állapotok visszatéréséért. A püspök aggodalmát fejezte ki a pórnép között egyre szélesebb körben jelenlevő írás és olvasástudók száma miatt. Előadásában arról számolt be, hogy jelenleg minden idejét és erejét a betűtészta felhasználása elleni harc köti le.

A Harry Potter könyvek lángjain főtt ebéd elköltése után a helyi ministránsfiúkból álló “Engedjétek hozzám” színészkör “Káin, Ádám és Éva, avagy a Föld benépesítése” címmel Bibliai témájú játékot mutatott be, amit egy református megtérítését célzó ördögűzés követett. Habár a gonosz purgálása nem végződött teljes sikerrel – mivel az alany csak unitárius lett – a közönség mégis hangos tapssal értékelte a rituálét végrehajtó Bálint atyát.

A találkozó végén a felek elégedetten búcsúztak el abban a tudatban, hogy ismét egy lépéssel közelebb kerültek Isten katolikus egyházra hagyott örökségéhez, a Végső Hatalomhoz.

1 Comment

  • Olvasni és írni tudó eretnek vagyok…
    De talán az egyetlen aki még a pápát is megtudná téríteni a realizmus tanaira. X)
    Bár megkéstem a kommenteléssel, de kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a következő lépés, csak Mezőtúrt óvja a Természet a katolikusok inváziójától. ^^

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.