Oscar Wilde, én kérek elnézést!

oscar.jpgAnnak idején megnéztem ja moziban, az Oscar Wilde szerelmei című filmet. Abból értesültem, az addig számomra ismeretlen író életének, tragikus kimeneteléről. Ezek után még el is olvastam tőle pár zseniális írást, így egyik nagy kedvencem lett a mester. Nekem speciel Shakespeare bácsival egy szinten van a csávó mind emberileg, mind szakmailag.

Amiről azonban írni akaródzok, az az, hogy érdekes jelenségre lettem figyelmes miután elgondolkodtam Wilde mester életéről. Oscar bácsi egy kétgyerekes, nős ember vót de sajnos a csintalan kromoszómák miatt birnyák lett és emiatt az amúgy ünnepelt írót szodómia vádjával 1895-ben két évre fegyházba küldték.

A vagyonát elvesztette, gyerekei és felesége felvették a Holland nevet hogy nehogy kifelé legyenek taszajtva a társadalomból, és a művei tiltva voltak eléggé. Annak ellenére hogy (aki elolvassa az írásait észreveheti) hogy egy ritka jó értékekkel rendelkező ember volt, és írásaiban sosem csábított senkit análvadászatra, eszméletlenül megbocsátó lélek volt, jól kigyilkolták mert burnyák lett. Köszönhetően Anglia, és Viktórija királynő pókhálós …erkölcseinek.

Azonban ez akkor volt, de most mi van? Nem Anglia importálja nekünk a legtöbb búzát?

Most pediglen nem a takarmánynövényre gondoltam:-)

A teljesség igénye nélkül: Elton John, Placebo, George Michael, (bár ő származására nézve Görög így ő inkább amfóra:-)

Gondoltam feladok egy házi feladatot hogy gyűjtsön mindenki össze annyi homi Angolt amennyi eszébe jut, ne csak én dolgozzak mán, és akkor mennyiségileg is reprezentálnánk a jelenséget.

Jelenleg Angliából hullámzik felénk a melegáramlat, persze nem csak onnan, de ahhoz képest hogy mennyire elítélt és bűntetett dolog volt kicsit felmelegedett a helyzet. Mindez azonban jó mert Anglius ország is megváltoztatta véleményét a dologról és így mindenki boldog!

Node mielőtt valaki felhúzza magát azon hogy burnyákolok, és a rózsámat követeli, elmondom hogy nem a búzákkal van a bajom. Sőt semmi bajom velük. Az Anglius jogokkal, és erkölcsökkel sincsen semmi bajom. Az Angolokkal sem. Nekem az emberi hülyeséggel, azzal van bajom, ami bárhol előforduhat és példának okádék ebben az esetben ott, és így fordult elő.

Az idegesít, hogy annak idején ezt az embert úgy ítélték el, hogy az addigi érdemei teljesen érdektelenné váltak a “bűnei” mellett, és az akkori agyament poros konvenciók miatt. Megfosztották ezt az embert az életétől, és az emberiséget további zseniális művektől amik valszeg értékesebb törvényeket tartalmaztak mint a jog!

Tessék levonni a tanulságot!

Végezetül pedig egy érdekes jelenséget kell megemlítenem, miszerint annak idején, ha a kisfiúkat lányruhába öltöztették, miből gondolták hogy a gyerekek nem zavarodnak össze né(e)mileg?

Ugyanis az a copfos kislány fent a bal sarokban a képen, Oscar Wilde három éves korában!

15 Comments

  • azért kicsit meredek ez a lista. ok,ok, de már csak akkor lenne büdösebb, ha ádám is ott lenne az élén. chapman nem csinált belőle titkot, de azért anna frank nem durva?
    mellesleg: ember! 100 éve volt. 100 éve még a nők sem szavazhattak. ez nem felbaszós? 100 éve még büntetlenül mehetett a kufirc az unitesókkal. persze a szodómia más. blabla…

  • Hátja! Assesemmi hogy uncsitesókat rákoltak és abból lett a sok nyomigyerek stb. Az tény hogy száz éve volt és ennek csak örülök. Remélem hogy most már nincsen ilyen bár azt még sejtem hogy ilyenek vannak politikai hovatartozás miatt. Attól még egy ember megszívta és ezáltal mi ugyanúgy száz éve veszítettünk valamit. Tehát száz év ide vagy oda még most is pótolhatattlan a hiány.

  • Leggyakrabban a diszkriminacio az eszkoz arra, amikor valami nem tetszot eszervek nelkul akarnak megtamadni. Az meg, hogy mi a targya eppen, az meg oly teljesen lenyegtelen.

  • :D egyszerűen hihetetlen. értelmezés kérdése: az űberkonzervatívok is csinálhatnak ilyet, a vér felhígításának elkerülése végett. a libsik is, mert nekik minden mind1. csak azt nem szabad elfelejteni, hogy ez ökörség. nagyobb probléma, hogy a zöldek még mindig csernobil miatt verik a nyálukat. és azért esett vissza 20 éven keresztül az atomenergia. majd 100 évmúlva ugyan ezt fogják mondani erről. csak épp az kellemetlenebb lesz, mint egy buzi két éves elzárása. hány zseniális nőt égethettek meg, mert boszorkány. szerintem nem kell ezen ennyire kiakadni.

  • nem gondolnám, hogy itten kiakadásról volna szó, csak egy vélemény íródott le. neked nem kellene ezen ennyire kiakadni…

  • Lehet hogy az én mézeskalács szívem teszi ezt de én csak sajnálkozok azért mert a Mester nem tudott többet írni. Mondok egy másik példát. Leonardo da Vinci-t annak idején szintén bíróságra vitték szodómia vádjával de valaki megmentette a seggét. Ha ez nem történt volna meg akkor valszeg nem lenne Mona Lisa, sziklás madonna, stb. Ennyi.
    Egyébként ugyanúgy lófasz a seggébe mindegyiknek aki elítélte, és megégette a “boszorkányokat” és minden olyan embert aki az emberi hülyeség miatt szívott.

  • Egyébként Findthebird igazad van!
    Jelenleg időszerűbb problema az atomenergia, és az anorákos grinpíszes hippik, de attól hogy még nem írtunk róluk még nem jelenti azt hogy nem foglalkozunk a témával. A Wilde dolog is még mindig időszerű, mert sajna örök veszteség a mester elnémítása. Többet nem is akarok róla írni mert ennyi elég volt nekem is. Azonban nem kell sokat várnod, és valszeg Mukka megírja hogyan léphetnének kölcsönhatásba a grinpíszesek és az atomenergia:-)

  • Mukka !
    nem is értem hogy maradhatál ki ebből a prominens névsorból :D
    hiszen te már a borárostéri villamos megállóban kijelentetted néhány évvel ezelőtt (velem együtt) hogy nekünk lehet mert mi ……. ;)
    do u remember ?

  • igen, mert mi sebezhetetlenek vagyunk es ha villamossineken tobzodunk, akkor sem lehet bajunk :)

  • esküszöm az összes ismerősöm közül Saba az egyetlen akinek van még memóriája… köcsög

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.