Megaszondom!

dach-lexikon1.jpg

Mostan bizony egy komoly iratot teszek közzé. Elsőképpen ajánlani szeretném Cs.N.Á-nak és mindazoknak az embereknek, akik magukra ismernek eme cikkezet olvasása után.

Arról a jelenségről van szó, amit én okoskodó hülyének nevezek, elég finoman megfogalmazva (valójában nagyképű faszkalapoknak hívom őket de ezt senkinek ne mondjátok el!) Ezek azok az emberek, akik attól hogy főiskolai képzésen vesznek részt, meg költeményeket olvasnak, minden standard regényt, és kötelező olvasmányt oda vissza ismernek, egy közepesen meleg herbatea mellett Hobót és Pilinszky-t idézgetik, borzasztóan magasabbrendőnek képzelik magukat, miközben hihetettlenül primitívek, lenézőek, arrogánsak! Ja és a helyesírásuk tökéletes!

Annak ellenére hogy ezek a személyek felvértezik magukat mindezzel a nagy tudással, okossággal, mívelséggel, olyan elképesztő, és sokesetben dühítő tulajdonságokat alakítanak ki magukban hogy az fertelem. Például a lenézés tudománya. Egy olyan irodalmi alkotást sem olvastam, ahol bármely szerző erre a tulajdonságra buzdította volna az olvasót! Ugyancsak elkerültek azok a főiskolai jegyzetek és tanulmányok, amiben az arrogancia, a kultúrális megkülönböztetés módszertanát taglalják. Ebből levonhatjuk azt a tanulságot, hogy ezeket a tulajdonságokat nem tanulhatták meg az általuk olvasott, vagy látott mívekből, alkotásokból! Ezek a negatív viselkedésformák pusztán azért fordulnak elő ezeknél az embereknél, mert semmit nem értetek meg abból amit olvastak. Nem volt rájuk hatással, nem tette őket jobbá, és nem szolgálta fejlődésüket. Ez nem a művek, és nem az alkotók hibája, csakis az egyéné, aki nem képes feldolgozni a kapott információkat. Vagyis, azért olvassák hogy egy közepesen meleg herbatea mellett tudják idézgetni egymásnak amit elolvastak. Megtanulják a verseket, de nem értik. Ha meg értik is akkor is csak szajkózzák az értelmét, mert ha aszerint élnének amit a művészet ad nekik, nem kéne róluk ezt írnom! Az a baj, hogy ők nem azért akarnak okosak lenni hogy javát szolgálják az emnberiségnek meg a társadalomnak, hanem hogy kisebbrendűségi érzésüket azzal takarák le, hogy ha okosabbnak tűnnek másoknál, akkor ők “jobbak, értékesebbek” lesznek! A tudást a saját önös érdekeikre használják azért hogy értékesebnek tünjenek pedig semmivel sem lesznek többek senkinél!

Közbeszúrom azt hogy TISZTELET A KIVÉTELNEK! Vannak akik ugyanezt csinálják, de megértik, magukévá teszik a művek mondanivalóját, és meg is fogadják azokat. Többek lesznek általuk, de azt a többet nem arra használják fel hogy másokat kicsinyítsenek, hanem hogySEGÍTSÉK őket. Ez a különnbség a két tábor között!!!

Most jön pedig mondanivalóm magva!

A két tábort egy dolog köti össze, méghozzá a SZÁNDÉK. Mindkét tábor rendelkezik ugyanazzal a tudástárral, csak az egyik önös célra használja, vagyis hogy mások fölé emelje magát, az igazán hasznos és jó egyének pedig pont hogy a mások segítésére! Mondok egy példát! Annak idején szobám falát emeltük egy kőmívessel és elbeszélgettem véle a génkutatásról, és egyéb dolgokról pl miért jóbb a házipálesz mint a bolti! Nem végzett főiskolát mégis jobban el tudtam vele beszélgetni mint ezekkel a … Megtehette volna hogy kiröhög mert nem tudok falat rakni inkább megtanított rá . Nem állt szándékában engem lealacsonítani pedig megtehette volna de nem volt rá igénye mert “szerette” magát!

Ja azt meg sem kell említenem hogy rettentő jó és szórakoztató társaság volt még akkor is ha bosszankodott, mert derűsen csinálta!

Összefoglalva; lehetsz akármilyen okos, mívelt ha nem áll szándékodban jóra használni azt és csak önös érdekedet akarod vele szolgálni! Ezért én nem haragszom rátok “okos” emberekre! Amit tesztek nem bűn, ez inkább lelki csököttség, de ez nem ad jogot egyikőtöknek sem arra, hogy becsméreljen, lenézzen és értékeljen engem vagy bárkit!

Sokkal többet ártasz vele ha a tudást (ami felelőség) mások fikázására, alacsonyítására használod! Ez egy elég indok máris hogy gyűlöld magad, és ezért sírjál, ne divatból!

Arra kérlek téged ki ebben a jellemzésben magadra ismertél, tedd meg azt hogy ha a továbbiakban önző egoista életviteledet ugyanígy folytatod, azt egy zárt és lehetőleg égő szekrény belsejében tedd!

Igazán köszönöm!

25 Comments

  • A közérthetőség kedvéért mellékelem azt a vartyogást amit a cikkben említett Cs.N.Á. követett el! Erre reagáltam az írásomban:

    “Íme egy darabka a provinciabéli ál-értelmiség mindennapjaiból, csökkentett eredetiség-, helyesírás-, és stílus-tartalommal.
    http://www.pozor.hu
    Aki nem csak szúnyog-csapkodásra használja a magaskultúrát, esetleg zavarja a kannásbor-szagú antiklerikalitás, illetve mindezek manifesztuma leépült ipartelepi proli-szlengben, az magyarázza el nekik, miért szánalmas a haiku-generátor, illetve azt, hogy a Subbacultcha után ez már igencsak “voltmár”.”

  • Akkor ez most szítás? Hát végre (:

    Viszont láthatóan magadra vetted csm, tisztára megérintett a dolog. Talán még fel is háborodtál?
    Pedig attól csodás(!) ez az ország, hogy mindenkinek lehet véleménye, még, ha számos okból megmosolyogtató is.
    Egy kis kritika meg úgyis jót tesz a blo… az izéteknek, mert kezd már elharapózni itt a seggnyalás (úgyhogy kapjátok be, szarok vagytok!).

    Amúgy teljesen igazad van, de szerintem valamiért túl nagy jelenséget tulajdonítasz a bölcsészkedősdinek (komplexus?). Ott vannak még a mű-vészek ugye, mega zinformatikusok ugye, meg a média, a hr, meg a hkszcspszv, meg mindenki, aki vagy felvág azzal, amit csinál, vagy csak csinálja.

  • Igazad van Bandibá valóban a szivemre vettem és valóban mindenkinek szíve joga kimondani a véleményét. Van azonban különbség kritika és fikázás között. Te írhattad vón azt hogy Csm te egy hisztis komplexusos művész vagy (lehet)és még a helyesírásod is rossz! (tuti). Ellenben te megírtad mit tartasz falsnak, és mit tartasz igaznak.
    Na ez kritika nem az amit cs.n.á. csinált úgyhogy igenis fel vagyok háborodva!
    Cs.N.Á. minden biszbasz nélkül lefikázott minket, pedig semmit nem ártottunk neki!
    Az írásom pedig nemcsak ennek a beszólásnak köszönhető, hanem annak a sok negatív tapasztalatnak amit ilyen emberek társaságában szereztem. Arról nem tehetek hogy pont azok az emberek voltak akik azzal foglalkoznak amit megneveztem,és te felsoroltál:-(
    Egyébként nem szántam szításnak, csak ki kellett folyatnom a kelésemet:-)

  • Egyébként írásomba belefűztem a tisztelet a kivételnek mondatot pont azért hogy jelezzem nem csak hülye btk-sokat ismerek. Ezt nem róluk írtam!

  • nemtudom ti hogy vagytok vele de én szeretem az életet itten az ipartelepen. mindig viszek haza ezt-azt. egy pár csavaralátétet, törött esztergagéplábat meg mindenfélét. örül neki a margit mindig. jóaz. azt is szeretem ha maszturb…mani…manifesztálódik egy kannásbor előttem. az antikerekakármicsodát meg sem próbálom leírni. a szúnyogokat mindenki csapkodja nemtudom ő miért nem.

  • Talán az ingerszegény környezetnek köszönhető (bár stressz az van, de ez más lap), de én már annyiranagyon izgultam, h vajon mi volt az a bizonyos “Cs.N.Á – féle vélemény”, ami elindított egy valóságos lavinát!

    A probléma ott van, h az emberek túlságosan komolyan veszik magukat, s nem csak h elfelejtenek nevetni, de az önirónia fogalomkörét is kizárják az életükből. Pedig arra szükség van, nemkicsit!

    De megjegyezném csendesen, h VAN az a fokú helytelenírás, amire az ember már felkapja a fejét, de az messze nem itt kezdődik. Ráadásul belekötni bármibe lehet, ha belekötős kedve van az embernek.:s

  • bakker tibi nemtom ki vagy de jövök neked 3 sörrel… komolyan mondom .. bazzeg.. törött esztergagépláb… hülye

    egyénként meg nehogymá elharapózzanak az ilyen postok!!! tessék szépen névtelenül fikázni, meg hátulról szembeköpni… köcsög bagázs.. nem volt elég túlélni a j-j korszakot baszki.. faszom.

    magánvéleményem szerint ezt az egész posztot moderálni/törölni kellene, mert ez pont azzal a gonosz, nagyképű, felsőbbrendűséget bizonygató hibás szándékkal született ami ellen felszólalt.

    dehát ki nem szarja le “mit akar egy patkányféreg”?!?!?!?!?

  • mint bioszos kell 1 megjegyzést tegyek.
    patkányféreg mint olyan nem létezik.
    bélféreg igen.
    meteor-űrféreg igen.
    homokféreg igen.
    agykiolvasztó-féreg talán, nemtudom asszem veszélyeztetett faj a xp556 bolygón.

  • Most, hogy lassan vége a tűznek az oviban hozzászólok mán’.
    Patkányféreg márpedig létezik:

  • Igazad van Csupimester elkapott a harci ideg!
    Nem kellett vón megnevezni az arcot akinek írtam több ilyen meg nem lesz! Az viszont nem igaz hogy “pont azzal a gonosz, nagyképű, felsőbbrendűséget bizonygató hibás szándékkal született ami ellen felszólalt.”
    Nájn! Nem érzem egy miliméternyit sem nagyobbnak vagy kisebbnek magamat azoknál akikről írtam! Megmondtam a véleményem és az alanyok épülésére tettem ha ez sikerült akkor bódottá!
    Nem én “alacsonyítom” le őket, hanem ők magukat a viselkedésükkel, és ezért nem fogok elnézést kérni.

  • mint nyulzugíró, kijelentést teszek, hogy ez egy nagyon helyénvaló írás. És Bandival ellentében az a véleményem, hogy kellő és szükséges, mitöbb jó. Azért mert a blog ettől az ami, hogy emberek vagyunk. Valaki beszól, ránknyílvánít valamit, mutogat mint egy tanár a krétával és akkor mi ebből leszűrünk egy jelenséget és reagáunk, jól. Kell. Látod mennyi hozzászólás érkezet. Magam részéről leszarom ki ez a cséená, de köszönöm neki, hogy létezésével felhívta a figylemét a hasonszőrű semmirekellő irigyekvő emberekére. Ezért regeltem, hogy ezt leírjam, hogy ez igazán blogzugba illő őszinte írás volt. A hevület lendülete pedig számomra nem hátrány. Banner és linkcserére tennék ajánlatot.
    http://www.nyulzug.hu-val.
    másrészt meg én igényelném a több ilyen írást a karikatúrák és egyéb humorosak mellett.
    mottó: “Elég ha csak addig tudsz elköpni, hogy ne köpd le magadat!”

  • Köszönet hozzászólásodért Label. Igyekezünk teljesíteni igényedet, csak Mukka dolgozik, én meg még nem, és több időm van ontani a baromságot magamból.
    Ő egyébként a szövegláda, én vizuális vagyok inkább, ezért tessék rugdosni őt, hogy írjon többet,mert nem akarom leuralni a szájtot höhö.
    Ennek ellenére megint teszek fel képet, mert só maszt go ón!

  • To tell the frankó:

    Ameddig mindenki köpőcsészéjéről van szó addig nyugodtan lehet csulázni bárkit, de személyes sérelmeknek olyan nagyszerú blogokon a helyük, amiket átlagmajom csinál, hogy amikor a barátnőjét lenyúlják, akkor vérbosszú gyanánt ki tudja rá rakni, hogy “Tömösközi Elemér, te mocskos buzi”.

    A branner és linkcserét elvetnénk, ugyanis CsM-el együtt ijesztőnek tartjuk a fejlécben szereplő gázálarcos uraságot, a Joomla portálrendszert pedig biztonságtechnikai szempontból veszélyesnek értékeljük.

  • to tell the mankó:

    Tiszteletben tartom az álláspontot, a joomlával meg egyetérek, szegényember köpőgépe, sajnos mások (mostanában a török hackerek) felelőtlen játéktere is. dehát ezvan.

    A gázálarcos figurát viszont személyeskedő sértésnek veszem. Tessék kérem magázni mert egy pornóimádó 5 diplomás professzor búvik meg az álarc megett.

    Akkor további jó blogolást, én fenntartom továbbra is az oldal legjobb cikke véleményemet, ugyanis sztem ez nem a Tömösközi Elemér tipikus esete.
    Ha mégis kijönne még belőletek eféle szítás bátran küldjétek be a nyulzug@gamil.com -ra/-re/-ba/-be, ha itt nem fér el.
    CSövi

  • Mukka vazze, amikor az idézett amúgy (bizonyára csak építő jellegű kritika?… megmondás?… akármi) megjelent az üzenőfalamon, három szó jutott eszembe: “sértett női önérzet”. Pedig hát ezer éve meg egyáltalán ugye.

  • Mivel eddig ez az egyik legkomolyabb hangvételű “cikk” eddig, ezért csak annyit szeretnék hozzáfűzni: Kuki! Megint!
    (Madi bakker, kíváncsi lettem volna felhergelt ábrázatodra.)

  • Tökéletes a helyesírásom, valóban, de ki az a Pilinszky?
    Minden lenézés nélkül, de a kevesebb felkiáltójelre szavazok!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.