Csúúúúhhhhúhúúúúúfság!

Nabammeg!

Tegnap Szocsó barátommal söré’ vótunk a kúton. Odaértünk, mondta a pultos néni hogy beszart a rendszer! Mármint a pénztárgépeké, úgyhogy várnunk kell. Így is tettünk intelligensen és körbenéztünk olvasnivalók után. Miután előre kivégeztük a fantasztikus pletykalap választékot, (Hajdú Péter haja mindig összekócolódik Kata pedig nem tudja kifésülni ezért pánikbeteg lett, Lilu csodás recycling birkapörköltet főz aluminium forgácsból) szemünk scannere elé tévedt az alábbi igggggggggényes kiadvány:

Borito

Az újság azzal a meghálálhatatlan szándokkal készült, hogy megmondja nekünk míveletlen pórnépeknek kik a nagyágyúk, a top 10-esek péel a zenében, az üzletben, politikában, festészetben és mindenféle más területeken. Nyilván amikor Ákos felsorolja a saját topten-jében a zenésztársait egy kicsit elmosolyogtuk magunkat két fikahullám között. Na de a lényeg hogy nemmmááá! Hadd döntse már el a kedves közönség, olvasó sereglet hogy neki ki a “legjobb”. Az üzleti és egyéb szférákban érthető valahol ez a ranglista mert száraz adatokon alapszik. De művészetben meg olyan dolgokban ahol az ízlés dominál ami elég szubjektív senkinek nincs alapja arra hogy megmondja mi a jó.

Topten

Aztán egyszer csak Szocsó úr tévedhetetlen, villámokkal ölelt tekintete elé tévedt az ami szerintünk az egész újság alól kirúgja a járókeretet, méghozzá az hogy ha már ennyire de nagyonkurvára sznobok vagytok ottan a magasotokban legalább tanuljatok meg helyesen írni:

Helyesirasihiba2

Tapsot nekik!

Persze mi sem vagyunk egy Grétsy László, de nem is akarunk irodalmi szalon lenni, úgyhogy legalább mi igazoltan gyíkok vagyunk. A jövőben tehát kéretik átnézetni a lapot a takarító nénivel is, aki lehet hogy tényleg figyelt az oskolában.

2 Comments

  • Gyonyoru! nekem meg az a “lapelrendezes tetszik” a masodik kepen a jobb oldali lapon lehetoseget adnak rajzolni is mert akkora az ures hely:D Vagy oda lehet jegyzetelni a helyesirasi hibakat:)

  • Istenem! Ezért olyan jó itthon! Benzinkútnál is lehet sört venni a hűtőből…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.