Így neveld a strandmajmokat!

 

Kedves (nem sokáig) kipihent Olvasóink!

Nemrégiben a szokásos balatoni nyaralásunkat elköltve (a nagyszerű gödöllői Arpeggio Gitárzenekar tagjaival és nekik szerves tartozékaikkal), az alábbi jelenségre lettem figyelmes! Rá kellett jönnöm arra, hogy vannak tipikus helyzetek, amik adott helyeken megkerülhetetlenek. Ebből egyet állandóan tapasztalnom kell strandolás alkalmával, ez pedig az alábbi:

Ha be akar menni az ember a vízbe, de előtte nagyon felhevült, tuti hogy van egy kiskölök, aki csak azért is csapkodja a vizet mert az neki vicces, vagy egy magát nagyon májernek gondoló faszkalap, aki beleveti magát a sekély vízbe, mert abba hassal, kell fejest ugrani. Ennek az az eredménye, hogy mi intelligens és másokra figyelő emberek, ezen egyedek által vizesek leszünk és csak jólneveltségünk tart vissza attól hogy….

De ne szaladjunk előre! Szerencsére a társágban ott tartózkodott Mészáros Csabi barátom, (névre katt az életműért!),

Csabival

aki híres kifinomult gondolkodásmódjáról, és humanizmusáról ezért megkértem, hogy dolgozzuk ki eme roppant idegesítő helyzetek megoldását, amit vizuálisan átadhatunk nektek! Íme ennek az eredményét osztom most meg veletek. A minőségért elnézés kéretik, de csak egy kis zöld a5-ös füzet, és egy toll volt a birtokunkban, ezért ilyenek az ábrák. Kicsit belejavítottam az anyagba, de az alap rajzok megmaradtak, tükrözve a bennünk forrongó ősideget!

Csabi megoldásait piros színnel emeltem ki, nehogy összezavarodjatok azonos szintű zsenialitásunk leképeződéseinek beazonosítása közben!

Íme hát:

alapszituacio

01megoldas

02megoldas

03megoldas

04megoldas

…és végül egy bónusz megoldás Csabitól kifejezetten nekem, mert imádom a kukoricát:):

05megoldas

Nos mindezek után, itt suttyomban bevallhatjátok, hogy bennetek is régóta érlelődő feszültségre találtuk meg a megoldásokat! Ugye hogy ugye? Nem, nem kell megköszönni, elég ha küldtök nekünk egy ifányi disznósajtot!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.