Hamutál

bs.jpgBorsodinak lenni nem éri meg. Figyelembe vehetjük itt a lerombolt környezettől kezdve az azbeszttel telerákolt játszótereket, vagy simán a műiparosítás áldozatává vált borsodi munkásosztályt – aki majdan a mennybe megy – az egész mégis egy bukás.


Mégis Borsodit vedelni jó…volt. Biztosította azt az érzést, hogy ha már az ember szar helyen lakik is, mégis van valami, ami nevében is odatette, igenis szittya magyari ember az illető, aki lórul hátramenetben is legallyaz bármilyen részeges karateremestert…volt. Pár évvel ezelőtt úgy tűnt, a sörgyár hamarabb kapott észbe, mint sok hazai társa, és rájött, hogy savanyú lehelettel nem elég promotálnia magát, ide bizony reklám kell, de iparilag ám. Ez eddig rendben is van. Tele voltak a fesztiválok használhatatlan alkoholtartalmú sörökkel(ugye mindenki tisztában van azzal, hogy az ezen tömegmegmozdulásokon gigába döntött sör nem azért “vizes”, mert szarháziak a csaposok, hanem mert létezik egy olyan kategória, hogy ‘fesztiválsör’, ami külön ezen alkalmakra támogatói szándékkal csökkentett alkoholtartalmú, hogy a nagy melegben a kedves fiatalság…na persze). Visszatérve: vidám soviniszta reklámok, vicces pólók, szívhezszóló szlogenek, csak egyvalamire nem maradt büdzsé: sörfőzésre. Most mindegy, hogy a sört felöntik-e tiszta szesszel, ha nem éri el a kívánt fokot, vagy hogy annyiba próbál kerülni, mint a tényleges sör. Ez jól mehetett pár évig a félingnek köszönhetően, de azon már túljutottunk. Kinemszarjale.
Javaslatok: új híd marketingesekből a Szinván; iható prolisör, miegymás.

10 Comments

  • “Borsodinak lenni jó, Borsodit inni jó!” csak hogy legyen itt egy über gyenge szlogen egy helyi ivadéktól.
    Vagy csak úgy McDonaldsosan “Egy hely ahol jó lenni, ahol jó inni”
    Egyébként nem hiszem hogy ennél van feljebb ennek a sörnek, én nosztalgiából és mert nagyon jó kis ital és mert ezen nőtem fel ezért ez a legfinomabb olyan mint az anyukánk főztje még mindig azt iszom ha tehetem :D

  • En is igy voltam ezzel, de mostanaban sikerult magam annyira felbakni azon – legalabbis itt Egerben – hogy uveg es uveg kozott nagy kulonbseg van. Van amelyik normalis, van amiben kevesebb a szensav, volt mar teljesen sorre nem hasonlito, es ez egyre gyakoribb. Oszt amikor inni akarok akkor nem fulzsir izu drazsera vagyok, hanem sorre.
    Na nekem ezzel van a bajom, nem a sztenderd Borsodi-erzessel/nyelessel.

  • Hozzá kell tennem hogy én csak azért ittam borsodit, mert első évesen majdnem kitagadott az albérlet amikor sopronit mertem kérni a sorompó kocsmáben. Most azonban eljött az az idő amikor a borsodi annyira szar lett, hogy azok akik tahónak néztek a soproni miatt, na már ők sem isznak borsodit.
    Vádollak Borsodi!
    Hogyis van ez fansziául?

  • ‘je t’accuse’, Ithink. naja, egyre inkább meg kell ‘vennie’ az olyan helyeket, ahol tartják. Jó, egyébkent is komoly küzdelem folyik a kocsmákért sörgyárosék közt.

  • ebben lehet valami mondjuk amikor tehetem az elég kevés alkalom lévén itten a nagy pestiában kevés helyen csapolnak eme régen volt jóhírű sörből.
    Persze akkor tájt amikor a sorompóban gurítottuk a söröket és 16 éves re vagy éppen 16 évesen ittuk magunkat részegre akkor még lehet jobb volt a minőség vagy mi voltunk kevésbe finyásak, szerencsére ilyen mértékűú minőség romlással én még nem találkoztam.

  • Hmmm. Mostanában ezek szerint kevés Borsodit iszom, mert nekem ez nem tűnt fel.

  • Tegnap este laborvizsgálatot végeztem, strapapalack megbukott, de a hétvégén Bogácson reggel hétkor gyógysörként fogyasztott hideg Borsodi volt az eddigi év legjobb itala :)

  • Amint hívnak, megpróbálok tenni az ügy érdekében..
    Mondjuk azért nincs pénz a sörfőzésre, mert drága az support..

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.