Biziklopp

Ejj dejó dolog a tévé ám. Egyik reggelen láttam benne, ahogyan okos emberek beszélgettek arról, hogy vajon van-é inteligencs élet rajtunk kívül is.

Na akkor most kezdjünk el okoskodni az jól megy nekünk.

Mit jelent számunkra az hogy inteligens? Én azt vettem észre, hogy magunkhoz mérjük azt. Mármint a mi inteligenciánkhoz, meg hogy milyen szinten gondolkodunk, stb. Oszt ha van olyan létforma, ami nálunk fejlettlenebb, és nem tud velünk kommunikálni, akkor az nem “inteligencs? Akkor azt már maximum a cirkuszban ugráltatjuk át tüzes karikán, és tüllszoknyát adunk rá, hogy kétlábra álva futkározzon a kölkeink előtt? Pedig ha hármat vakkant az már azt jeleti hogy tudja a megoldást a kettő meg egyre. Ilyenkor okosak mi? Ja és pont három cukorkát kapnak nahhhááát.

Mi van akkor, ha az a létforma a maga környezetéhez mérten inteligencs? Vagy az alatta lévőkhöz mérve nézve azabb?

Mi alapján keresgélünk mi más inteligenciákat? Legyen képes kommunikálni, legyen jelen nála a munkavégzés, esetleg a fejlődés képessége, tudjon előállítani termékeket és pofátlanul rásózni másokra? Legyenek olyan kúl csávók mint mi?

Szerintem úgy nagyjából úgy gondolkodik az ember hogy:

Dejó lenne találkozni a Vegalakókkal! Hogyha esetleg hülyébbek lennének mint mi, akkor átadhatnánk nékik az univerzális szeretet nevében az egyházat és átadnánk nekik a mi kultúránkat az ő csökött kis többezer éves életmódjuk helyett, és akik nem akarnák ezt, azok kapnának egy rezervátumot, ahol fenntarthatják magukat régi kultúrájukból fennmaradt, tömegesen fröccsentett használati tárgyaik eladásából. Mindezt csak a szeretet, és az igaz hit nevében. Aha peeersze.

Vagy a másik verzió:

Demilyen gáz lenne ha fejlettebbek lennének mint mi, mert akkor fordítva is elsülhet a dolog, ezért Elnök Úr javaslom az atomot előre is!

Ez a két verzió van a mi kis csintalan fantáziálgató buksinkban. Van azonban több variáció is, legalább is szerintem de csak kevesen gondolkodnak el ezen azokat meg a tudósbácsik kinevetik. Elmegyünk inteligenciát keresni, mikor azt sem tudjuk vajon mennyi lehet, körülöttünk mert esetlegesen nem tudjuk érzékelni őket mert nem vagyunk képesek rá. Amit nem érzékelünk, nem látunk, az nincsen? Lehet hogy itten keringenek a levegőben csak olyan kicsik hogy felnyalja őket egy kutyus, ahogyan a nagyszerű mester Douglas Adams megírta! Vagy vannak de leszarnak minket nem érdekli őket hogy vagyunk az is lehet hogy egyenesen hánynak tőlünk mert olyan gyíkok vagyunk mi emberiség. Elég rossz a piárunk, ha megnézzük kicsit kívülről. Háborúk, környezetszennyezés, mulatószene….

Na ilyenekről beszélgettek a tudósok, és azt mondták, hogy mielőtt állítunk valamit bizonyítsuk bé, amúgy hülyeség kéremalásan. Addig ne mondjunk semmit.

Szeretem a tudósokat. Nagyon sokat adtak nekünk. De ha nem magyarázod meg nekik miért rossz ha erőspaprikát eszel, addig nem fogják neked elhinni amíg nem sírnak a vécén szarás közben. Rendben van hogy kell nekik bizonyíték teljesen érthető, de nem kellene minden lehetőséget eldobálni, meg kinevetni. A fantázia nagyon jó dolog. Anélkül nem jutottunk volna el a holdra! Érdekes annak idején azt is kiröhögték aki ilyenre vágyott. Nem sokkal előtte, meg is pirították a szeretet nevében.

Végül had mondjam el mit gondolok én az inteligenciárúl. Van amikor lófaszt sem ér! Sokszor sajna!

Nem az a kérdés hogy vagyunk-e olyan fejlettek hogy találkozzunk más lényezetekkel. Az nagyrészt technika kérdése, hanem hogy ÉRETTEK vagyunk-e hozzá?

Valóban az adja e majd a különbséget a két csapat között, hogy technikailag meg műveltségileg mennyire fejlett? Példaképen: egy jóbarátod átbaszhatja az agyadat, a kutyád soha még akkor se ha te baszol ki vele, pedig nem ismeri az abc-t, és nem tett emelt szintű érettségit. Lehet hogy jönnek majd az ufók és rosszalkodni fognak, de lehet hogy egyátalán nem. Ha majd jönnek akkor meglátjuk mi lesz kell e védekezni vagy sem.

Mert van egy másik lehetőség a “leigázzuk, vagy leigáznak” mellett is, éspediglen, a BÉKE! Vagy a balhé esetén a kompromisszum, és az együttélés lehetősége, meg ilyenek amikkel szeretünk emberek dobálózni, hogy demokrácia meg tolerancia. Hamár inteligens lényekről van szó. Sajna azonban az emberiség paranoiás, és félünk hogy legyaláznak minket, pedig még egy nyavajás ufó sem rúgott bokán senkit sem.

Hát bizony magunkból indulunk ki.

Ezért nem vagyunk érettek hozzá, mert eszünkbe sem jut az együttélés lehetősége. Pedig ennek felismeréséhez is inteligencia kell.

Nos ennyit erről! Tessenek kommentelni, különösen a Vegalakók véleményét várjuk! Ugyanitt liba eladó!

3 Comments

  • mivan? az anális beültetés az smafu bazzeg?!?!?! igenis atomot nekik hátha visszalőnek valami viccesebbel..

    amúgy is fel kéne képelni az emberiség kb 92%-át… és még mi nevezzük magunkat inteligenciásnak..

    MAGYAR ÉGRE MAGYAR UFÓT!!!

  • egyégként a legnagyobb arc az egész galaxisban Wowbagger, mint az köztudott… az a csóka tiszában van az univerzummal, és ráadásul azt csinálja amt szeret, mondhatni a hobbija a munkája.. szívesen cserélnék vele.

    (akinek nem lenne tiszta, hogy ki is az a Wowbagger: az gondoljon egy meghibásodott részecskegyorsító, egy folyékony ebéd és egy pár gumiszalag által beindított eseménysorozat végeredményére.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.