Cirku és kenyé

csirio.jpgA tüzijáték jó móka, de egy idő után a Norton Commander képernyővédője is unalmas volt, ezért szerintünk meglepő, hogy miért szórunk ki évente országosan többszáz milliót az ég szikráztatására.

Tegyük fel mondjuk, hogy inkubátorra van szükségünk, matekoljunk:

Tűzijáték költségvetése Budapesten: 95 millió
Speciális, szállító inkubátor ára: 10 millió

Ezek alapján a bp-i pattogtatás ára(60 perces műsor esetén):
0.15 inkubátor/perc

Vagyis, 6.3 percenként repülhetne fel egy inkubátor.

Jó mulatást mindehhez!

19 Comments

  • én már demagóg szövegeket osztanám le inkubátorral

    Sziget/inkubátor, önkormányzat/inkubátor és hadsereg/inkubátor de fenyőfa/lélegeztetőgép, lakástámogatás/ingyen szívgyógyszer, szülőotthon/óvszer

    a magyar animációfilmesek a szakmájuk kapcsán hozták fel a tüzijáték témát, minthogy egész évre nem kapnak annyi támogatást mint amennyi a patron ára.
    De az legalább egy életképes párhuzam vót: kultúra/parasztvakít.

  • Különben is a cicukák megy a kutyukák is összefofikálják magukat a tüzijáték alatt és elszöknek otthonról!
    Hol van ilyenkor SzuperTibi?

  • hoppá, de az egészségügy az államtól kapja a pénzét, az animációsok esetleg meg is kereshetik. (pl csinálnak egy évben tíz reklámfilmet és a kettő szakmailag kielégítőt).
    Mán bocs, de egy bizonyos szinten teszek a művészetre, ezzel az erővel azt mondhatnám én is, hogy támogassa az állam a szabad szoftverek fejlesztőit. (másik alternatíva, hogy supportot nyújtok, abból megélek, és fejlesztek mellette opensource-jelleggel)

    egyébként meg az élet írta, kétezervalahány aug 20-án patakon WarYou, CsM és én valahogy erre asszociáltunk az egész tjátékról.

  • 90 valahányba unokaöcsém is erre aszociált, valahogy így:
    miután mindenki megtapsolta, hangosan feltette a kérdést:
    és mibe került ez az önkormányzatnak? csendesség.
    azóta nem vótam tüzijátékon.

    az állam meg mérlegelheti, hogy az egészségügy mellett milyen mértékben támogatja az egyéb kultúrális bizbaszokat, de különben ha jó eredményeik vannak, akkor minimum érdeke is.

    Nade ha mindig összemossák a dolgokat az inkubátorokkal, akkor biza minden más feleslegesen túldrága, és az egyfőre jutó inkubátorok országa lennénk.

  • csak 1000? 5 főre saccoltam.

    meg a dohányosoké, meg az öngyilkosoké és még azoké, akik emiatt isznak, cigiznek, és búúúsulnak.

  • Szerintem kell a tüzijáték augusztus 20-án. Vagyis nem kell kevésbé, mint bármilyen más állami ceremónia. A koronát is körbe kell cibálni a retkes Budapesten néhány évente sokmillióért. Mert még ennél is szánnivalóbb ország lennénk ünnepek nélkül.
    Inkubátorra meg tessenek pénzt csinálni így:
    http://www.fn.hu/belfold/0708/partok_reszt_vennenek_169803.php

  • Qrva jól nézhetett ki, amikor fények borították be a szennyezetlen kínai eget 3000 éve. Az én ingerektől túltelített érzékeimnek ez 2007-ben nem nagy só’. Ellenben azzal egyetértek, hogy jó, ha emberek az utcára mennek évente párszor, és nem azért, hogy macskakőve’ szétverjék egymás fejét. Persze csillagok akkor is vannak.

  • Hát igen Kínában anno nem lőtték fel a fél országot, vagy nem voltak ennyire legatyásodva!
    A másik ami vérből idegel, hogy minden aug 20-ra valamelyik nagy Magyari zeneszerzőnek, muszáj egy kurvára jellegtelen kliséparádés oratóriumot írni, amire miután lement, senki nem fog emlékezni, és ezért kurvasok zsét összeszednek. Ebből meg mindenki megkapja a magáét! Színészek, állami néptánosok, stb…
    Tegyék jóvan, kell az ünnep, csak nem ekkora haccacáré ennyi pénzből! Meg ha már írnak valami zenebonát, kérem hogy legyen olyan ami időtálló, mert az István a királyon kívül semmi nem maradt fent ilyenből. Az meg mán kicsit uuuuuuncsi. Kéne valami úúúj!
    Ünnepi műsorunk:
    István a király a mocsoládi vasérckohászati énekkar előadásában.
    Papíros fésűn kíséri őket Lapos Aranka portás! Na mán ez is izgibb lenne!

  • Spitzmüller Karcsika pedig pedálos moszkvicsával áthajt a kanálishíd alatt!

    Amúgy bogarat ültettetek a fülembe: ünnepelni úgy is lehetne, hogy ahelyett, hogy tényleg eldurrogtatnának néhány milliót, néptömegileg gyermekkórházak, kutyamenhelyek oder bármi más előtt gyűlnénk össze és egyszerűen megmondanák, hogy most akkor tessenek szívesek elfogadni az ünnepre szánt összeget, csókolom! Taps!

    Az önkormányzatok midnen ünnep alkalmával minimális csinnadratta mellett szökőkutat/aszfaltpótlást/dekorációs muskátlit avatnának tüzijáték és feketepákó helyett. Csendben. Vagy himnusszal, igény szerint.

    Ez jobb lenne.

  • Nekem ezekről az ünneplős dolgokról mindig a Karácsony jut eszembe, ami tök jó lenne egy kóróág mellett is akár szeretetben/békességben családilag ízirilexnópara, vásárlási túllicitálós baromság/főzzüksüssüktakarítsuktökélétesnekkellennie helyett.

  • a kerácsonnyal az a baj, hogy egyfolytában zsidó filmeket adnak a tévében!

  • Mukka! Már megint kicsiben gondolkodsz. Ezért tartasz ott, ahol… Ki a francnak kell inkubátor? Abból a 95 millióból amiből tüzijátékot csinálnak Budapesten, minegy 79,5 millió szál ropit vagy 431818,182 üveg sört lehetne venni… Nem beszélve arról a kb. 200 haszált 1.3-as Suzuki Swiftről, ami szintén kijönne ennyiből. Vagy egymillió adag kávé :)

  • Kávé? Ropi?
    Arra senki sem gondol mennyi SÖRT lehetne venni belőle? Uraim szedjék össze magukat!:-)

  • Madi, vaz! A Sör az egyetlen amit normálisan kiszámoltam a felsorolásban! 431818 üveg sör jönne ki belőle 220-as árnál. Például a Soriban. A Gesztenyésben csak 395833 jönne ki belőle, az meg még bemelegítésre sem elég. Ahhoz már lusta vagyok hogy kiszámoljam mennyi felesre futná…

  • istenem…400.000 sör….jajjj.
    amúgy meg nem a tüzijáték miatt nincs pénz inkubátorra, úgyhogy konkrétan hülyeség sztem amit írtatok. ha már egyetlen konkrét dologhoz kötjük azt hogy semmire nincs lé(és nem a korrupcióhoz, gondolok itt arra hogy pl miért megy át 10 cégen az autópálya építés. meg hasonlókhoz)akkor kössük a gripenekhez, amiért ugyan biztos kapunk majd vmi lét a nátótó ha bevetjük őket hogy megöljenek pár rohadék terrorista gyereket, de nemhozzák be az árukat, vagy kössük a…öööö….öööö, na jó több nem jut az eszembe, de ez a csoffadt is tüzijáték igenis kurvára kell, mert azon minimális alkalmak egyike az évben ami felébreszti pár emberben a magyarság tudatot, legalább ilyenkor. az pedig sztem abszolút nem árt. a politikát meg hanyagoljuk itt sztem, mert abból semmi jó nem fog kisülni, legjobb esetben is csak ilyen nyálcsorgató fantáziák mint 400…400.000 darab SÖÖÖÖÖR! isten áldja homért! (amúgy szeretem a gripeneket)

  • Tegyed mán a péklapát két végire’: SÖR és TÜZIJÁTÉK, szerinted melyik élénkíti jobban the so called magyarságtudatot.
    Ha sörrel/borral/pálinkát/fűszoknyás lányokkal/pentiumdualcoréval matekolunk, akkor senkinek sem jut eszébe a politika :)

    A grippenek hagyjuk, az a védelmi pénz a nátónak.

    “Védelmi pénz”, lásd még:
    Dino: How many tanks you got, Colonel?
    Colonel: About five hundred altogether.
    Luigi: Five hundred! Hey!
    Dino: You ought to be careful, colonel.
    Colonel: We arc careful, extremely careful.
    Dino: ‘Cos things break, don’t they?
    Colonel: Break?
    Luigi: Well everything breaks, don’t it colonel. (he breaks something on desk) Oh dear.
    Dino: Oh see my brother’s clumsy Colonel, and when he gets unhappy he breaks things. Like say, he don’t feel the army’s playing fair by him, he may start breaking things, Colonel.

    http://orangecow.org/pythonet/sketches/racket.htm

  • Itt nem volt tüzijáték, mondjuk meg is lepett volna.
    Nem is hiányzott. Helyette viszont vannak PONTOS, tiszta villamosok és az eső is csak akkor esik, amikor alszom, tulajdonképp nem attól esik, hogy alszom hanem csak úgy.
    Sör meg van. Dögivel.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.