Fesztivál bestiárium

A múlt héten szerkesztőségünk anyaggyűjtő kiránduláson vett részt a fantasztikus Hegyalja Fesztiválon. Kutakodásunk biológiaórába torkollott – megtudtuk többek között, hogy nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés – ahol is darwini szemmel figyeltük a fesztivált jellemző nagyfokú biodiverzitást. Emlékképeinket alkohollal fixáltuk, és most hazatérve, elétek tárjuk megfigyeléseink gyimilcseit. Ime!

Fesztiváltroll:

Egy ruhában tolja végig a hetet. Üvölt, amitől elmegy a hangja, néha asztalokat borogat, két ilyen között elájul. Rongyos kétszázasokkal fizet, amik valami oknál fogva nem fogynak ki a zsebéből.

troll.jpg

Anyakedvence punk:

Anyu/apu pénzén porban fetreng és kannásbort iszik, a bakancs és a szegecsek önmagukban is 40E forint körül vannak. Káromkodik, mert ő így lázad.
Lázadásának tárgya a társadalom – ami bakancsot termel, és amibe az a hülye apja belejár dolgozni, hogy aztán őt pénzelje -, valamint a konvenciók – amibe természetesen a porbanfetrengés, kannásborivás és a társadalom/konvenciószidás harmincadmagukkal nem tartozik bele.

gazdagpunk.jpg


Alternatív köcsög:

Valamiért ellenállhatatlan vágyat érez arra, hogy mindenféle módon testéhez erősítsen dinnyét, kisvasutat, kardántengelyt, esetenként sátorponyvával a fején rohangászik. Muszáj üvöltenie, hátha nem elég feltűnő, ettől persze mindenki még jobban leszarja.

alterkocsog.jpg

Kánikulagót:

Negyven fokban is rendíthetetlenül képviseli fajtája jellegzetességeit: fekete hosszú szoknya, fekete haj, smink, fekete könyökkesztyű, de fekete még a betétje is. Könnyen követhető a maga után húzott izzadtság és depressziófelhő alapján. Biztonságos befogásához használjunk zsinegre kötött pengét.

gooot.jpg


Lejmoló:

Kihalófélben, de vadászható. Nem tudjuk hol vannak, egyes feltételezések szerint ugyanoda teleportáltak, ahova a stopposok.

lejmolo.jpg


Biztonsági szakember:

Egy konténer és 120 kiló marhahús pároztatásából hozta létre őket egy mágus valamikor a harmadkor közepén.
A svájcibicska/konzervbontó/kalapács látványa  – és elvétele –  szupernormális ingert vált ki belőle.
A kondicionálásból a sátorverő cövek kimaradt.

inkalos.jpg

 

A répaevő:
Mindenki csodálja ruganyos lépteit, éles szemét, daliás termetét.
Az emberiség gyöngytyúkként veti magát az evolúció eme nemes taknyára.

 

img-2607.jpg

img-2608.jpg

7 Comments

  • höhö. höhöhööö :D ez igencsak helyre kis dolog lett :DDD
    töprengek hogy ki maradhatott ki de nem jut semmi az eszembe…
    (és mekkora mindenhatóság érzéssel töltött el hogy belejavíthattam a szövegbe – szigorúan helyesírási alapon :))

  • Talán a helyi lakosságot vehettük volna még bele, azzal, hogy ahelyett, hogy elhúzna a városból egy hétre nyaralni, ottmarad undorodni és ítélkezni, szigorúan figyelmen kívül hagyva a tényt, hogy ebből a pénzből szépül aztán a város a maradék 51 héten.

  • uezt mondja mindig anyám is a Sziget miatt hőbörgőkre, hogy bakker mindig lehet tudni tök korán h. mikor van, akit annyira zavar, az elmehetne akkor nyaralni… persze akkor nem lehetne hőbörögni, és mivel is mulatnák az időt…

  • pl engem is zavartak annak idején Egerben a csoportosan érkező üvöltöző németek, de ezt vagy elfogadja az ember (marmint, hogy a túrista az ilyen állatfaj), vagy pl remekül lehet élni Kazincbarcikán is a gyár árnyékában.

  • Bennem mély nyomot hagytak azok a tizenéves leánykák, akik kb éjfélkor csumarészegen tántorogtak EGYEDÜL a fesztivál területén. Amikor rájok tekintettem, mindig egy bicegő kisantilop jutott eszembe róluk akik véletlenük a sakálok és oroszlánok területére tévednek. Tinilány vs. részeghorda

  • Utólagos megjegyzés:
    gótost ismerek, utálja a világot, de nem a pengés edísün, az az emo, blehh
    Ezt kivéve tökéletes leírás, micsoda irónia! ^^

  • Hiányzik még a külföldi szerfogyasztó, aki hordában jár, csak a saját dialektusát érti, derűsen figyeli a fentebbi kasztok tagjait, barátságos a helyiekkel, és megkínálja őket ezzel-azzal (zöldfűszerrel, zaccos kávéval és alkholszármazékokkal). Messziről felismerhető a sátras-ponyvás lakókocsiról és a fajtatársakat megszólító harsogó himihumi zenéről.
    Ne bizzúk rá értékeinket (tüzesvíz, messzelátó, jégcsákány), mivel kedvessége már naivitássá is fokozódhat, könnyen elajándékozhatja azokat.
    Meg a fültágítós, festettkarú/vádlijú bézbózsapkás fiatalember is, akit fejlett szakálla, fekete pólója jól kiemel a tömegből (és jól kiemeli az egyéniségét is). Jelemzően a karcos, kihangosított húroshangszerek használói körül lelhetők fel, és ütemes karlóbálással, és pároslábbalugrálással próbálják felhívni fajtájuk nőstényeinek figyelmét. Azonban a tudomány mai állása szerint még nem teljesen világos, hogy a nőstényeik hogyan is nézhetnek ki, még nem vetették el azt a tézist, hogy más fajtabeli nőstényekkel is közösülnek.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.