Egyalja Esztivál 2008

Kedves Pubertások!

Bár ezer éve volt, mégis most publikálom írásomat a remek fesztiválról. Tessék, csak tessék!
Az előzetest itt lehet elolvasni.

 Hegyalja 2008.

A kilencedik Hagyalján jártunk. Kevesebb ember, élhetőbb körülmények, zene, sör, bor, Tokaj.

lyanyok1.jpg

Pattanásos arcú tinikkel mindent el lehet adni


Ütközetben eltűnt

A második éves Balaton Sounddal kellett csatáznia idén Hagyaljának, ami érezhető emberveszteséggel járt. Ez bevétel szempontjából lehet, hogy fájó pont volt, ellenben a kevesebb láb/m² jót tett az általános közhangulatnak, kifejezetten a korai, kisfesztiválos érzés lett úrrá rajtunk.
Évek óta először volt a fesztivál infrastrukturálisan kompatibilis a felhasználók mennyiségével, az egyedüli szűk keresztmetszet a zuhanyzó volt, amit a jelenleg különösen hordalékos Tisza sem tudott enyhíteni.

 

vhcs1.jpg

Grandpierre és a Vágtázó Csodaszarvas

 Fizetős Zombik

Úgy tűnik a fesztivál-látogatók megítélése lakosságilag így a kilencedik évre a beletörődés fázisába került (a tagadás-düh-lázadás trió után). Eddig rendszeres volt az ujjal mutogatás, fintorgás, esetleges észosztás, mivel Tokajban rengetegen máshogy voltak szebbek, okosabbak és fiatalabbak mint a a jelenlegi delikvensek.
Idén főleg a levegőnek nézés dívott: szem végtelenre fókuszál, karszalagos embert nem lát.
Erre jó példa, hogy a helyi ajtófélfát támasztó és boltos-Gizikét passzióból szórakoztató joviális úriember előtt 10 másodpercig álldogáltunk meredten szemkontaktust keresve 80 centiméterről, mire az feldolgozta a látottakat és elfogadta, hogy a territoriális viselkedés ellenére is répát fogunk vásárolni Gizikétől.
Lényeg azonban, hogy az elmúlt kilenc évben sokat fejlődött a város és a helybeliek is elfogadták, hogy ezt részben igenis a fesztiválnak köszönhetik. Okosabb kocsmárosoknál/picetulajdonosoknál évről évre megcsodálhatjuk a “befektetett” pénzünkből megvalósított fejlesztéseket.

Idén is jellemző volt a fesztiválra, hogy korrekt áron lehet élelmet bevinni a szervezetbe, hogy aztán az egész “törődök veled, testem”-hazugságot korrekt áron bevitt szesszel ellenpontozza az ember.

 

dagonya1.jpg

Dagonya

Darwin akcióban


A városból a rakamazi kempingbe egy híd ível át a Tiszán, amiról az elmúlt évben rengetegen ugráltak a folyóba (a rengeteg hordalék ellenére), mire a rendőrség közbelépett és elkezdte a partra kikecmergő jónépek anyagilag megbüntetni. Mivel az érzés megfizethetetlen, volt olyan, aki ugrás előtt már a zsebébe készítette a szabadesés ellenértékét (5000 pénzt), majd kiérve automatikusan átnyújtotta a rend őreinek. Idén 20.000-re emelték a tétet, amit tudtommal már senki sem tartott.

Különösen megszigorították a hajtógázas kézizuhanyok és mindenféle olyan palackok bevitelét, amiknek az a dolguk, hogy felrobbanjanak, ha benne hagyjuk őket a sátorban. Ennek ellenére pont idén kellett egy párocskának magára gyújtani a sátrát, amiről sem a szervezők, sem a biztonságiak, de még a rómaiak sem tehetnek.

vonat1.jpg

Állomás. Vasárnap10:38

Összehasonlítva más fesztiválokkal mérsékelt összegért  ismét jól mulathatott mindenki a fekete ruhás gótoktól kezdve a bikinis lányokon át a bőrrel egybenőtt pólós alkoholhívőkig.

Tulajdonképpen semmiben nem lógott ki az idei az eddigiektől a sorban, ez mégis így van tökéletesen jól.






8 Comments

  • Mivel Mukka úr nem említette meg, megteszem én, hogy ezt ő írta, de az a rüszkös egyetemi lap nem adta le a cikkét, de mi nem hagyjuk veszni mert mink míveltek vagyunk!
    Indzsoj!

  • Ugyehogyugye, a rókalelkűség feneketlen bugyrai. Egyébként szerintem simán csak elfeledték a Campusfesztre koncertálva. Egyébként meg így legalább itt olvasható :)
    Fergeteg? Feléjük? Valaki megnézte a Night Watch-ot?

  • nem megnézte, épp olvassa egy barátjának köszönhetően :) aki nem is tud róla hogy Fandin keresztül kölcsönadta :) köfi :DDD jövök még egy sörrel ;)

  • Bázeg Hegyaljáztok? Nos előre bocsájtom hogy jövőre egy közös koccintás a minimum, abban az esetben ha még nektek is minden évben elfoglalja a szívetek csücskiben fenntartott kis helyét a fesztivál.
    Esetleg megjelenhetnétek egy Paz… egy Pozor sátorral is!

  • :D Kéllek alássan mink a 22-es borozó előtt szoktunk rendelni majdhogynem egész végig a fesztivál ideje alatt, és kultúrálisan torzulunk ottan. Gondolkodtunk mán olyanon is hogy itt a napfényes Pöftön is csinálunk egy gyűljünk össze ivást, hogy legyen lehetőség össznépileg ismerkedni, vagy igény szerint agyonverni minket zsíros rigaláncal. Vagyis csak megpróbálni:)

  • Ejj ejj akkor az a 22-es csapd…Na jó :)
    Megígérem, ha lesz ilyen alkalom nem viszek ukrán verőlegényeket. Esetleg hogy legyen pár közös fotójuk veletek :P
    Csak a égyáljá ázolyán családi rendezvény. Meg aztán rém nosztalgikus. Is. Idén haverom barátnőjét egész héten a Zsírdallal szórakoztattuk. Elsősorban persze mi szórakoztunk, az ő agya kocsonyás állapotban távozott a légző és hal-ló nyílásain keresztül ^^

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.