A Balaton vadvilága.

Kispajtások!

Eljött hát a nyár vége. Sok sok élményben volt részünk ezalatt a három hónap alatt ugyebár! Nedvedző szemekkel gondolunk vissza arra a balatoni naplementére, a barátok messze hangzó kacajára, a gitárok dalára, amik az örök ifjúság ígéretét zengték fülünkbe a borozó teraszán, valamint az elsőfesztiválos tinilányok visítva okádására….

Jómagam lárvaországban, a Balatonon nyaraltam, és csakúgy mint Hegyalja feszten, itt is vizsgálódni kezdtem és végigzongoráztam embertársaim széles skáláján. Íme ezt láttam én, ez itten a Balaton vadvilága:

Gyönyörűséges lány, apukával:

apuka-es-lanya.jpg

A fiatal bársonyos bőrű, gazellatestű fiatal lányka, “ártatlan” tekintettel szemlélődik körbe körbe, miközben minden optimális hímnemű tekintetét (mocskos fantáziáját) bevonzza. Mellette elhagyhatatlan kiegészítőként apukája próbál ellazulni, de nem megy, mert tudja, hogy mi történik, (és ha ő lenne fiatal, ő is megnézné a más lányát,) ezért atomstresszes. Ő az aki az ő tiszta lányának doktorurat, vagy ügyvéd férjet szánt, és arra, aki nem ez a kategória, csak egyféle tekintettel tud nézni: “Ne hesszeld a lányomat mocskos senkiházirohadék, mert szilánkosra verem az arcodat!” Ha apuka éppen dolgozik helyettesítőként mindig ott van aggódó anyuka, aki inkább elrángatja mindenhova ötpercenként pici lányát (fagyi, pisi, újság), hogy ne legyen szem előtt, mivel a drága mama megfélemlítő faktora igencsak gyenge.

Továbbiért idekatt:

Parázó zimmer frei-es:

zimmerfrei.jpg

Vérfagyasztóan paranoidul mosolyog. Ennek oka az, hogy próbál arra gondolni, hogy bár idegeneket enged be a házába, megéri, mert ebből tud majd téli álmot aludni, de a frász kieszi az agyát hogy lesz-é valami balhé. Miközben körbevezet titeket, elsorolja a házirendet, amit a Márianosztrai Fegyház is bibliájaként használna, és kívánja hogy érezzétek jól magatokat a szálláson. Mivel azonban nem meri megmondani hogy ha balhét csináltok, kidob titeket a büdös picsába, (mert hát ez nem éppen vendégmarasztaló gesztus), így megpróbálja az egyik előző esetet elpanaszkodva illusztrálni, mi lesz gond esetén; miszerint az előző lakók beleokádtak a klímapropellerbe, és muszáj volt a snaucerrel kergetni el őket az idesanyjukba. Ti azonban biztos nem tesztek ilyeneket ugyebár, ha élni akar…mert olyan helyes fiatalembereknek tűntök!

Diszkósgeci1:

diszkosgeci1.jpg

Képünk nagyméretű példányt ábrázol. Jellegzetesen  gyorsítóval, kopaszon, izompólóban mászkál mindenhol. Könnyen összetéveszthető a többi, gyorsítóval, kopaszon, izompólóban mászkáló fajtársával. “Érdeklődően” néz körbe-körbe a jellegzetes “na mi a helyzet?” nézésével, miközben semmit sem lát, mert érzékeit leköti az, hogy megpróbálja lekövetni a közeli zenegépből kihallatszodó Scooter szám ritmusában az egyet.

Diszkósgeci2:

diszkosgeci2.jpg

Mindig fel van pörögve, azt hiszi hogy ő a Balcsi királya ami persze nem igaz. Mindenkibe beleköt –  mert otthon apja autószerelő műhelyében  legyőzött már minden autófelnit shotokánban – és keresi a kihívásokat. Senki nem meri megvitatni vele az életfilozófiáját, a mögötte örökké ott dülöngélő diszkósgeci1 miatt. Ha egyedül van, egy mókus is kettétörné, de a mókusoknak jó szívük van (a harmadik sörig). Inkább megvárják míg elhullik, hogy a koponyájából csinálhassanak maguknak mogyoróraktárat.

Mókás alkoholista fiatalok:

alkoholistavidamak.jpg

 Ártatlan növényevők, akik evés helyett is inkább isznak. Legfőbb ismertetőjegyük; kezdődő, vagy kifejlett sörhas, gitár, és SÖR! Nagyrészt állandóan részegek, és ha nem, akkor is azok. Hajlamosak mezítelenül a vízben rohangálni, ha elég sör van mindezt nappal, valami hites fesztivál területén (megtörtént eset). Ők azok a senkiházirohadékok, akik apuka lányát hesszelik, és akik ha hazatérnek kibújnak bábjukból, és tisztes tanáremberekké, programozókká, és művészekké változnak.

Német nyugdíjastúrista:

nemetek.jpg

Mutter megjött hogy bevegye a Magyari tengert! Legtöbbször nyugdíjas barátnőivel, falkában portyázik. Mindegyik példány hozza magával két gyerekét; az egyik Fifikutyus, a másik a férjük, pl Wolfgangkutyus. Területet  könnyed, trillázva messze szálló Német nyelvezetükkel foglalnak, mely hasonlatos egy Beta 1381/5000 ráverő kalapács, és egy traktormotorháztető találkozásának hangversenyéhez. Aki nem bírja elviselni jelenlétüket, jobban teszi ha mókás alkoholista fiatalra issza magát.

8 Comments

  • látod, látod, tudsz te csík akarni kell. algásvizet többet ne igyál!

  • Ismét egy átfogó teljeskörű konkrétan remekbeszabott szosziológiai tanulmányt kaphattunk Csodálatos Manikűrüs Prof-tól, akit személyesen is felfedezni véltem a korboncnoki rajzanatómiai pontosságot megszégyenítő ikonokon, köszönjük a tanítást, Mester!

  • Köszönöm, köszönöm, az élet írta:-)
    Hollnadúr felfedezted az utalást a hites fesztiválon mezítelenül Balatonba ugrálásra? Derégenvolt mi?:-D
    “-Térjetek meg!”
    “-Ti meg igyatok kannásbort!”
    :-D

  • Pontosan honnan jött a link a Modorosról? Kerestem, de nem találtam, és most furdal a kíváncsiság :))

  • Még én linkeltem be a modoros strandoló (vagy valami ilyesmi) első részébe.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.