Két éves a Pozor!!!


Vivát ahogy a kínaiak mondják:D Miért ne mondhatnák? Hádenem?

Jobban mondva május 12-én múltunk el, szerencsére nem véglegesen, csak két évesek. Ennek örömére összegzem hova fejlődtünk, segítségül hívva a cicológiát! Íme a szakértelmesek így látják a két éves egyedek fejlődését:

Szenzomotoros szakasz (0-2 év)

– Megkülönbözteti magát a tárgyaktól ( Se Cs.M., se  Mukka nem nem lapát!)

– Felismeri magát, mint a cselekvés végrehajtóját és szándékosan kezd cselekedni (Felfogjuk hatalmunkat, és így el végre elkezdhetjük kiépíteni a világuralmunkat)

– Megérti, hogy a tárgyak akkori is léteznek, ha azok látóköréből kiesnek , felismeri a cselekvése és annak következményei közötti kapcsolatot. (Jar-jar akkor sem létezik ha nem látjuk! Ez felismerés! Felelőséggel cselekszünk, például nem bántjuk a koalákat, csak az ewokokat, hiszen azok sem léteznek)

– Elsajátítja a tárgyállandóságot, rendelkezik a nem látott tárgy „mentális reprezentációjával” ( Hibátlanul emlékszünk rá, hogy mekkora mellű csajt láttunk az utcán, és pontosan fel tudjuk idézni, hogy melyik részén kell megütni egy bölcsészt, hogy elmenjen dolgozni!

Örömmel konstatálom, hogy fejlődtünk, orvosilag egészségesek vagyunk, gyermekközegbe léphetünk!

Külön megköszönném Mukka nevében is a nagyszerű és hűséges, OLVASÓ NÉPEKNEK hogy vannak, és maradnak majd velünk. Aki nem, az természetesen a pokolra kerül, nem is kérdéses ez.

Külön köszönet BARBÓNAK, amiért hejesírásunkat ellenőrzi, és szemfülesen kijavítlya a hibákat!!!

Pezsgőt gárszon, aztán jöjjenek a törpék!

nuszika

8 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.