Mi kulás?

Barátaink!

Íme ösmét Mikulás napja van, ami mindig remek alkalom arra a mindenféle kereskedelmi tévéknek, lobotómiás békat rendezőknek, Mikroszkóp színpad jeleneteken nevelkedett punkoknak arra, hogy megalázzák, alkoholistának állítsák be, az agresszió különböző formáival ruházzák fel szegény winterfatert.

Mink nem vagyunk ilyenek. Mert mi annyira de nagyon szeretettel vagyunk tele, tehát nálunk boldog lesz az öreg huszár! Ímehát:

mikulas

Bizony nem ütötte el egy metálezüst kombájn, vagy nem koncolta fel egy csapat zombikoala! Meg sem fordult a fejünkben, hogy úgy ábrázoljuk, mint aki éppen most ivott meg 25 feles kevertet és utána megpróbált fogat mosni egy motoros fűrésszel. Még a halovány ötlet sem sejlett fel tudatalattinkban, hogy bármi szilánkosat helyezzünk a végbelébe, aztán felszíjazzuk egy bika hátára akit paprikával bekent bézbólütővel verünk herén.

Csalódtatok mi?

Ezúton boldog névnapot Mukka úrnak is, küldjetek neki szójás télfatercsokikat raklapnyit!

Ugyanakkor van egy matematikás kérdésünk is: ha a mikulás évi egy napot dolgozik, hány év alatt jön össze neki a nyugdíjhoz kellő 64 év?

Törpepüspök nemsokára ismét támadásba lendül, azonban nemsokára előtte még lesz egy két mókaság, feltéve ha nem ragad el minket a betmen. De erre csekély az esély!

1 Comment

  • Tehát, ha mikulás évi egy napot dolgozik, akkor tegyük fel, hogy munkakezdési éve nem volt szökőév. Mivel 64/4=16, ennyiszer lesz szökőév a munkaideje alatt, tehát ezt megszorozzuk 366-tal. Az 5856. 16-ot kivonjuk a 64-ből, az 48, ez a nem szökőévek száma. Ezt megszorozzuk 365-tel, az 17520 lesz. Most 5856-ot és 17520-at összeadjuk, az 23376 lesz. Tehát mikulásnak 23376 éven keresztül évi egy napot kell dolgoznia. És mivel a dec.6. ünneplését kb. akkor kezdték, mint az időszámítást, kb. 23376-ban télapó nyugdíjba vonulhat, mi meg ajándék nélkül maradunk. Pontos voltam?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.