A templom egere

Nemrégiben ismét kultúrális torzulást hajtottam végre szeretett Eger városunkban. Egy alkalommal, ismét megcsodálhattam az érseki palotát amely híven reprezentálja az egyház “szegénységét”

Ekkor gondolkodtam el azon, miszerint ismerjük a mondást, “szegény mint a templom egere” de kérdem én: miért is lenne szegény? Tuti leesik neki is pár morsza Krisztus testébűl.

Node tovább fantáziáltam, és egy kis rajzocskát penderítettem erről a témáról. Lehet hogy ez a megoldás kérdésemre?
Jó étvágyat hozzája!

foesperes1.jpg

4 Comments

  • Az aljas eretnek skótok (hogy égnének a purgatóriumban az idők végezetéig) olyan aljasságokra is szoknak vetemedni mint isten szent házának, alantas földi javakért való árubabocsátása. A sajár szememmel kellett szörnyülködve látnom, hogy Isten azelőtt oly nagy becsben tarttott megszentelt házaiból falmászócentrumot, tüzelő és építőanyag árusító helyet (gyk. tüzép), sőtt sztriptízbárt (mellesleg a legtöbb erre a sorsra jutott) alakítottak ki vállalkozók (valószínüleg mindahányan lucifer hű szolgái).

    Hogy csapna belé mindbe az Isten nyila!!!

  • Hm!
    Megtekintettem a rambó fünf előzetesét! Jól láttam e hogy gépágyúval lövi szét a terepjáró vezetőjét közvetlen közelről? Meg mintha kiontaná valakinek a belét egy fa mögül előbukkanva, mintha csak számháborúznának? Azzsem sztallóne mindent bepótol! Ez nem rimbaud ez RAMBÓ:-)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.