“Ha az én vállamon lenne az ország vászontarisznyája”

Az állam irányításáról kialakított elképzeléseimet osztom most meg veletek, melyeket királlyá választásom esetén azonmód foganatosítok.

  • Az egy állampolgár, egy szavazat elv megtartása. Az állampolgár tetszőlegesen felhasználhatja szavazatát az országos választásokon, _vagy_ bármely televíziós műsorban 1 db emelt díjas sms formájában.
  • A rendszernek a természetes szelekcióval összhangban kell dolgoznia. Ne támogassa azt, aki saját akaratából lett Tajgetosz Pozitív(és ezen nem is akar változtatni).
  • A nép a hatalmat az általuk választott képviselőkön keresztül gyakorolja. Ezért cserébe a defenesztráció bevezetése, szigorúan a dunaparti ablakokat alkalmazva.
  • Az állami cégeknél/irodákban hagyományosan alkalmazásban álló kávéfőző/jegykiadó/ügyfélbasztató emberek pozíciójuknak megfelelően kávéfőző/jegykiadó/ügyfélbasztató automatákra cserélendők. Mivel a kirúgással járó végkielégítés kifizetése és a szavazatvesztés nem jöhet szóba – és az nem is megoldás – a felszabaduló emberi erőforrást a megtakarított pénzből átképezni/kijelölni bármilyen értelmes tevékenység elvégzésére. (hihetetlen, de például a turisták képesek megnézni a település honlapját és oda ellátogatni, amennyiben az _aktuális_ és számukra vonzó _információt_ tartalmaz)
  • A liberalista szemlélet és a totális idiotizmus száműzése az oktatásból. Jelenleg nincs osztályzás az 1-3. osztályokban, jövőre pedig a szaktanárok helyett az 5-6. osztályban az alsós tanítónénik tanítják majd a tárgyak óraszámának minimum 25%-át (a szaktanároknak azért, hogy az ezirányban képzetlenebb tanítók helyett oktathassanak, évekig húzódó tanfolyamot kell elvégezniük).
  • A turisták utálják, amikor meghalnak a mentőben a taxisblokád miatt, vagy ha az utcákon bakancsos militarista ifjak masíroznak. Fene sem érti őket, de a turizmus a világ legdinamikusabban fejlődő iparága és az első háromban van a hadi és energiaipar mellett. Mindenki tudja, hogy a turista olyan, mint Novák Péter lenne több példányban: különösen idegesítő. Az utóbbival ellentétben az előbbi komoly hasznot hajt a malomra. Tessék Tűrni és Támogatni!
  • A bakter felpofoztatása!

Regös Bendegúz

15 Comments

  • “Tajgetosz Pozitiv” értsd: társadalmilag életképtelen. Az volt spártában is, csak ott egy kicsit radikálisabban kezelték. Bocs, most nem nyalazom at a majnkamfot, de gondolom, hogy miert linkelted.

    Baromira nem a fogyatékossággal élőkről/rasszokról/kecskelábas asztalokról van itten szó, köszönöm szépen, velük semmi bajom, DE azokat akik nem akarnak a társadalom részeként hozzátenni valamit a nagy közöshöz, azokat ne tartsa már el a rendszer(egy adott idő után). Semmi gond, tessék belőle kivonulni, birkát tenyészteni, zölséget termeszteni. Autonómiát is szívesen biztosítanék, de komolyan, de akkor oldják meg az önellátást.
    19 éves fiatalok ne kolduljanak és álljanak segélyért. That’s all!

  • Mukka mint Anakin karistolja a setét oldalt:-):

    PADMÉ: Nem szereted a politikusokat, igaz?
    ANAKIN: Kettőt-hármat kedvelek, egyről pedig még nem döntöttem el.
    ANAKIN: A rendszer működik rosszul.
    PADMÉ: Hogy működhetne jól?
    ANAKIN: Olyan rendszer kell, ahol a politikusok leülnek, és megbeszélik a problémákat. Kitalálják, mi az, ami mindenkinek jó, és azt teszik.
    PADMÉ: Mi is pontosan így csináljuk. De, de nem mindenki akar kompromisszumot kötni. Ami azt illeti, szinte soha nem tudnak.
    ANAKIN: Kötelezni kell rá őket.
    PADMÉ: Mégis ki, ki kötelezhetné rá őket?
    ANAKIN: Nem tudom. Valaki.
    PADMÉ: Te?
    ANAKIN: Dehogyis én.
    PADMÉ: De valaki.
    ANAKIN: Egy bölcs ember.
    PADMÉ: Úgy beszélsz, mintha diktatúrát akarnál.
    Huncut vigyor önti el a PADAWAN arcát.
    ANAKIN: Lehet, ha az működik…

  • :DDD

    Aztán Anakin fogta és lemészárolt egy falut, asszonyokkal, gyermekekkel, majd a gyermekdzsediket, majd a dzsedájtanácsot.

    Meglehet az van, hogy hazajöttem Borsodba, és itt igen erős a sötét oldal.

  • Azzal mit kezdjünk ha a túrista tajgetosz pozitív is egyben?

    Mer volna itt egy indiai származású népcsoport, akik már egy ideje vendégeskednek, s mondják, hogy jót is tesz az némely iparnak, hiszen elverik pénzüket, buliznak, hatalmas lakomákat ülnek, 100 birkát levágnak, szal tudnak élni de társadalmilag különösen idegesítően életképtelenek.

    Parancs?

  • A turista definíció úgy szól, hogy az a személy, aki állandó lakóhelyét elhagyja és az adott területen több mint 24 órát, de kevesebb mint egy évet tölt el(1), ott pedig a diszkrecionális jövedelmét költi el(2), az utazás pedig nem munkavégzés céljából történik(3).
    (természetesen ez csak egy def. a sok közül)

    Szóval turista, aki
    1. relatíve rövid időt tölt a fogadó országbanŰ(tehát a régóta pecózó arcok nem számítanak túristának)
    2. diszkrecionális jövedelmét költi el(azt, ami megmarad az egyéb kötelezettségek kifizetése, illetve a létfenntartás költségei mellett)
    3. nem munkavégzés céljából érkezik (kivétel pl konferenciaturizmus).

    Amennyiben nem teljesül mindhárom feltétel nem turistákról van szó.

    Állampolgárokra pedig továbbra is a kommentben kifejtett verzió áll.

  • a 3. stimmel:)
    nade ez csak vicc volt, persze ha eljönne a Mukkauralom én inkább turista definícióba sorolnám magam. relatíve rövid időt töltök ezen a bolygón…

  • Semmi gond, a hosszútávú terveimet úgyis a technológiai alapú társadalom, a cyborglányok és a VR tökéletesítése jelentik.
    Persze csak ameddig, ameddig a Második Alapítváy fel nem üti a fejét :)

  • Jani, mátészalkai volt benzinkutas kollégám szerint pedig akkor lenne jó, ha “az egész internetet kihúznánk a ‘cibe!”.
    Ez onnan jutott az eszembe, hogy ma voltunk Kisnánán A Várban. TE, ezek kiszartak az ablakon. Az eső meg lemosta.
    Bidé.

  • Versailleshoz képest mindenesetre haladás.

    Van egy kis falu, ami különösen ‘egzotikus’ hely, hogy ne mondjak nevet, hívjuk csak Szuhogynak. Ott történt, hogy megállt a sárga-fekete távolsági busz, leszállt róla egy ember, majd letolta a gatyáját és odaszart az árokpartra a busz közönsége előtt. :)

  • Én is tudok egy ilyet, nevezzük Hodásznak!

    Ott a “bolondok házából” (=nyugdíjas otthn) kiszökdöstek a bentlakók és eljártak piacolni Nyírbátorba. Az egyik néni rendszeresen könnyített magán a 6.30 busz előtt a megállóban.

    Ez az az élmény, ami miatt a gerontofília engem még egy darabig elkerül.

  • Szokta valaki nézni a régi poszokat?

    Akkor itt egy kis adalék. vannak, akik másképp képzelik:

    “A Szocionista Ellenes Gárda (SZEG) éppen ezért a gerilla harcmodor mellett teszi le a voksát, és kíméletlen harcot hirdet a korrupt, az alkotmányos rendet régóta veszélyeztető, egész nemzetünket nyomorba döntő megélhetési politikusokkal szemben. Önszántukból kell eltakarodniuk haladéktalanul a hatalomból, de ha erre nem lesznek hajlandóak, a SZEG gyorsan meggyőzi őket a helyes választásról.
    Elég volt a magyarsággal szembeni ószövetségi bosszúhadjáratból! Mondjuk mi is azt, amit ők: szemet-szemért, fogat-fogért! Hiszen október 23-án ők és pribékjeik sem válogattak a magyarok szétverésében és megnyomorításában! Szeget szeggel!

    Készüljünk, szerveződjünk, ez a mi hazánk. Itt élnünk s halnunk kell! Kuruc őseink példája, odaadó, önfeláldozó kitartása lebegjen minden hazafi előtt!

    Harsogjuk együtt : “Ez a SZEG lesz az utolsó a koporsójukban!”

    Hajrá, kurucok, miénk lesz a győzelem!”

  • Nem sarkallatos egy kicsit, hogy szóba kerül az, hogy ez így nincs rendjén, akkor mr. hilter és utcán rohangáló csürhe képe jelenik meg?

    Számonkérhetőséget szeretnék. Azt, hogy ha valaki átutalt tetszőleges millert az öcsi cégének jogtalanul, akkor vonják már felelősségre és ítéljék el úgy, mintha lopta volna azt a pénzt. Szerintem kicsit kevés az, hogy elmozdítják a pozícióból, oszt így lesz a négy éves ciklus végére mindig 3x államtitkárunk, meg 2x miniszterünk.

    A fekete és fehér között legyenek mán még árnyalatok.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.